Zimní sezóna 2021/2022

Přípravy na zimní sezónu jsou před příchodem zimy v plném proudu. Během letní sezóny proběhla v areálu dostavba zasněžovacího systému podél velkého vleku. Na rozvodech přibylo 5 hydroboxů, bude tak možné efektivněji vyrábět technický sníh. Nyní se v areálu realizuje výstavba vedení vysokého napětí, tu provádí provozovatel distribuční soustavy, práce by dle informací měly být ukončeny včas, abychom mohli připravit techniku na zasněžování a nedošlo ke zdržení s přípravou na zasněžování.
Pro nadcházející zimní sezónu jsme v areálu zrekonstruovali další část osvětlení sjezdovky podél velkého vleku. Osadili jsme jej moderními LED světelnými zdroji, máme tak osvětlený kompletně celý areál, večerní lyžování bude bezpečnější ve všech částek sjezdovky. Věříme, že bude možné tuto novinku letos vyzkoušet ve standardním zimním provozu.
Dokončujeme sečení a další práce v areálu, aby bylo vše připravené na zasněžování. Předsezónního servisu se dočkala i rolba a zasněžovací systém, jsme již téměř připraveni na výrobu technického sněhu.
Po loňské „nesezóně“ jsme si další novinky dovolit nemohli. Věříme, že při letošní zimní sezóně budou opatření Vlády ČR smysluplnější a sportování na horách bude umožněno všem natěšeným milovníkům zimních sportů.
Ceny jízdného budeme muset upravit před zahájením zimní sezóny. Bohužel je to důsledek zdražování. Stejně jako všem provozovatelům, i nám se navýší cena za energie, pohonné hmoty apod.
Pokud klimatické podmínky dovolí, rádi bychom spustili provoz areálu před Vánocemi, včetně oblíbeného nočního lyžování. Bude-li to možné, chceme uspořádat tradiční akce –  Karneval na sněhu a Párty u bazénu.
Na zimu se připravují i instruktoři naší lyžařské školy Alschovka, půjčovna vybavení, obě občerstvovací stanice „U pokladny“ a  „U Trolla“.
Těšíme se na viděnou na svahu!

Sledujte aktuality na našich komunikačních kanálech.

Děkujeme za přízeň.

Tým Ski areálu Alšovka.

 

CZ / EN / DE